Bref

Pogosta vprašanja

Zakaj uporabiti WC-blok?

WC-blok se uporablja za vzdrževanje čistoče in svežine straniščne školjke. Preprečuje nastanek vodnega kamna in umazanije ter školjko prijetno odišavi. Zaradi konstantnega sproščanja aktivnih sestavin ob splakovanju prijetno odišavi tudi kopalnico. Za najboljše rezultate čistoče in svežino dodatno uporabite Bref čistilno sredstvo. Pustite delovati 15 minut. Bref WC-blok uporabljajte med globinskimi čiščenji, s čimer boste zagotovili čistočo in svežino z vsakim splakovanjem.

Kakšna je razlika med Bref Power Aktiv in Bref Duo Aktiv? Kakšna je razlika med trdim in tekočim WC-blokom?

Power Aktiv je WC-blok v trdni obliki. Zaradi edinstvene formule, ki združuje 4 funkcije, preprečuje nastanek vodnega kamna, ustvari peno, ki zagotavlja čistočo, ščiti pred umazanijo in prinaša dodatno svežino WC-školjke.
Izdelek preprosto obesite v straniščno školjko in ga prilagodite vodnemu toku splakovanja ter uživajte v intenzivni svežini in čistoči pri vsakem izpiranju!

Duo Aktiv je WC-blok v tekoči obliki. Bref Duo-Aktiv z dvema prekatoma združuje učinek čistilnega sredstva in osvežilca v enem izdelku. Modri prekat vsebuje čistilno sredstvo, ki odstrani apnenčaste obloge in umazanijo, desni prekat pa vsebuje prijetne dišave, ki WC-školjko osvežijo pri vsakem splakovanju.
Učinek delovanja Bref Duo-Aktiv je zaradi bogate pene, ki nastane na vodni gladini, opazen v trenutku.

Kako deluje sproščanje dišav pri Bref Power Aktiv Fragrance Boost?

Bref Power Aktiv Fragrance Boost temelji na edinstveni tehnologiji Bref. Vsebuje notranje jedro, ki ima 40 % več dišav v primerjavi z zunanjim ovojem. Zaradi novega sistema Bref Power Aktiv Fragrance Boost ohrani intenziven vonj ves čas uporabe. Posledično se ohrani svež in intenziven vonj od prvega do zadnjega splakovanja.

Za koliko časa zadoščajo Bref Power Aktiv, Blue Aktiv in Duo Aktiv?

V povprečju ti izdelki zadoščajo za okoli 250 splakovanj, kar pomeni približno 4 tedne. Seveda je doba delovanja Bref WC-blokov odvisna od tipa straniščne školjke ter se lahko spreminja v odvisnosti od pritiska in pretoka vode pri splakovanju in pogostosti uporabe školjke.

Zakaj se kroglice potrošijo neenakomerno?

Kroglice se potrošijo neenakomerno zaradi različnega pretoka vode pri splakovanju in neustrezne namestitve izdelka v straniščni školjki.
Vedno se prepričajte, da je WC-blok v največji možni meri nameščen vertikalno, prilagodite ga toku vode pri splakovanju.

Kako lahko preprečim, da bi Blue Aktiv puščal modro sled v WC-školjki?

Vedno se prepričajte, da je WC-blok nameščen čimbolj vertikalno tako, da je prilagojen toku vode pri splakovanju.

Če uporabljam Bref Blue Aktiv: Kaj lahko storim, če najdem modre madeže po splakovanju?

Modre madeže lahko odstranite s čisto vodo. Povsem zasušene modre madeže lahko odstranite z detergentom za čiščenje kovinskih površin, kot je na primer Sidol Metal.

Zakaj je pomembno čiščenje pod robom WC-školjke?

Voda, ki se uporablja v WC-školjki, običajno vsebuje različne mineralne delce, kot so kalcij, železo, magnezij in apnenec. Ko voda izpareva, ti delci ostanejo in se zalepijo na površini. Mineralne obloge (biofilm) vsebujejo nečistočo in številne bakterije.
Pod robom školjke steče največ vode. V vlažnih razmerah se lahko bakterije hitro razmnožijo in se razširijo tudi na druga območja. Zato je zelo pomembno redno in temeljito čiščenje WC-školjke.
Bref čistilna sredstva vsebujejo formulo, ki zagotavlja popolno higiensko čistočo in svežino WC-školjke. So povsem enostavna za uporabo, zaradi svoje priročne oblike pa se lahko povsem enostavno uporabijo tudi pod robom školjke.

Kaj je dejansko umazanija pod nivojem vode?

Umazanija pod nivojem vode je obloga drobnih umazanih delcev v straniščni školjki in v kolenskem pregibnem delu.
Obloge umazanije in bakterij imenujemo tudi biofilm (skupek mikroorganizmov). Mikroorganizmi se lahko hitro razširijo in kontaminirajo tudi druga območja. Zato je zelo pomembno, da WC-školjko redno čistimo.
Za čiščenje enkrat tedensko uporabite Bref čistilno sredstvo za WC-školjko. Pustite delovati 15 minut, nato pa školjko splaknite. Med vmesnimi globinskimi čiščenji uporabite Bref WC-bloke. Tako boste zagotovili, da bo vaša WC-školjka čista in sveža z vsakim splakovanjem.

Kako dolgo mora delovati Bref čistilno sredstvo, da razvije svoj polni učinek?

Za redno vzdrževanje in higieno uporabite Bref 6x Effect Power-Gel enkrat tedensko. Pustite delovati 15 minut in školjko splaknite. Da bi preprečili nabiranje umazanije in ohranili svežino WC-školjke, uporabite Bref Power Aktiv med posameznimi globinskimi čiščenji!

Ali lahko uporabimo izdelke Bref brez rokavic? Kakšne ukrepe je trebe sprejeti, če pride izdelek v stik s kožo?

Priporočljiva je uporaba zaščitnih rokavic. Če izdelek pride v stik s kožo morate prizadeti predel kože izprati s čisto vodo. Če pa izdelek pride v stik z oblačili morate ta oprati pred ponovno uporabo. Prav tako nadvse priporočamo, da uporabite Bref čistilno sredstvo za WC-školjko v dobro prezračenih prostorih, npr. pri odprtem oknu.

Kakšna je razlika v formulaciji različnih čistilnih sredstev Bref?

Bref formula s klorovodikovo kislino je učinkovita za higiensko čiščenje WC-školjke, saj je zasnovana posebej za težke primere.

Bref formula z mravljinčno kislino je učinkovita pri odstranjevanju apnenčastih oblog in umazanije. Poleg tega formula vsebuje tehnologijo zaščite, ki pomaga preprečevati nastajanje apnenčastih oblog in umazanije ter zagotavlja dolgo obstojno čistočo WC-školjke.

Tako Bref s klorovodikovo kislino kot tudi Bref z mravljinčno kislino uničita do 99,9 % bakterij.

Ali je formula čistilnega sredstva za WC-školjko nevarna za moje zdravje?

Če se čistilno sredstvo za WC-školjko uporabi v skladu z navodili na embalaži, ni nevarnosti za neposredno zdravstveno tveganje.
Če izdelek pride v stik s KOŽO ali LASMI: Prizadeti del izperite pod vodo ali prho. Kontaminirana oblačila operite pred ponovno uporabo.
Če izdelek pride v stik z OČMI: Nekaj minut izpirajte pod tekočo vodo.
V PRIMERU ZAUŽITJA: Usta izperite. NE izzovite bruhanja.

Kako trajnostni so izdelki Bref?

Bref WC-bloki so zapakirani v kartonski in plastični embalaži, ki je do 80 % iz recikliranih materialov.
Steklenice za Bref čistilna sredstva za WC-školjko so narejene iz poliolefinov, ki se lahko ob pravilnem zbiranju odpadne embalaže enostavno preoblikujejo oziroma ponovno uporabijo.