Bref

Beautify your restroom

Vsi v kopalnicah preživimo veliko časa, zato si je vredno prizadevati, da bo kopalnica vaše posebno mesto. Naj bo točka pogovorov, naj bo čudovita, naj bo nekaj, kar boste s ponosom pokazali svojim gostom.

Ne glede na to, ali načrtujete povsem novo podobo ali samo spremembe v okviru nasvetov in namigov, ki olepšajo vašo kopalnico, smo za vas zbrali nekaj idej, ki vam bodo pomagale, da vaš »najmanjši prostor« naredi vtis.

Nordijski les

Če vam je všeč čist pospravljen prostor, ki uporablja naravne materiala, je kopalnica v nordijskem slogu prava za vas. Nordijski videz je primeren za svetle zračne prostore. Naravni les, združen z belimi ploščicami in kopalniškim pohištvom, ustvari preprosto, toda toplo vzdušje.

To skandinavsko temo je mogoče doseči relativno poceni. Bel emajl in navaden les sta dva izmed najcenejših kopalniških materialov. Če že imate povsem belo kopalnico, ste v prednosti. Preprosto dodajte nekaj lesenih polic ali namiznih plošč in - tako kot v popularni pesmi skupine Beatles, Norwegian Wood (Norveški les) - boste na pravi poti do svoje norveške kopalnice.

Naravni les z belimi ploščicami

Rustikalni elementi

Rustikalni slog je res nekaj, kar lahko ustvarite po svojem okusu. Videti je nekoliko neuglajen, običajno s starinskimi dodatki in sanitarno opremo, in ne vključuje natančno nameščenega pohištva. Pravzaprav so najbolj pristni rustikalni slogi na nek način »vrženi skupaj« in vsebujejo samostojne kose pohištva.

Če se vam trenutna kopalnica zdi nekoliko sterilna in gola, jo lahko z lahkoto otoplite tako, da dodate nekaj starinskih lesenih kosov. Na zid obesite na grobo prebarvano omarico, morda tudi zrcalo, uokvirjeno v staran les, ali zamenjajte sodobno melaminsko enoto s starejšim predalnikom.

Antično pohištvo

Dodajte nekaj glamurja

Če ste skrita diva, preveč skromna, da bi sledila svojim glamuroznim sanjam drugje v vašem domu, potem vso energijo usmerite v svojo kopalnico. V kopalnici slab okus ne obstaja. V njej kičasto postane ironično - zabavna šala.

Zato prinesite lestence, baročna ogledala, diamantne pipe in plišate vezene »prestole«, ter spremenite svoje stranišče v palačo udobja. Vaš lasten majhen Versailles.

Tvoja majhna palača

Minimalno je več

Urejen prostor, urejen um, urejeno stranišče. Če nimate radi natrpanih prostorov, lahko v kopalnici z lahkoto dosežete minimalistični slog, s čimer bo elegantna in enostavna za čiščenje. Preproste linije, minimalne površine, samostoječi umivalniki in školjke, monotone barve, vsi označujejo minimalistični videz.

Minimalno pomeni razbremenitev prostora. Odstranite vse nepotrebne dodatke, preproge in tekače shranite na podstrešje in na stenah in tleh uporabite čiste in preproste barve. Minimalistični videz mora imeti čiste, ostre linije in biti lepo urejen.

Manj je več

Cvetna svežina

Sobne rastline so odličen način za poživitev kopalnice in, če jih imate dovolj, so lahko slednje vodilna tema vaše kopalnice.

To je razmeroma preprost in poceni način, da ustvarite nekaj nevsakdanjega. Še več, mnoge rastline uspevajo v vlažni kopalniški klimi in njihov sladek vonj lahko pomaga prikriti vse morebitne slabe vonjave.

Zavedajte pa se, da rastline potrebujejo veliko nege. Če iščete kopalnico z malo vzdrževanja, to ni primerno za vas.

Svežina cvetov

Veličastnost viktorijanske kopeli

Če ste resnično nagnjeni k cesarskemu slogu kopalnic, lahko elegantna kopalna kad vaši kopalnici zagotovi resnično kraljevsko vzdušje. Viktorijanski slog kopalnih kadi z baročnimi nogami in poliranimi pipami je ponovno v modi. Takšne kopalne kadi so luksuzne in v vašo kopalnico prinašajo slog in gracioznost.

To je izbira dekorja, ki ustreza le velikemu prostoru. Takšna kopalna kad želi biti občudovana iz vseh zornih kotov in jo je treba dopolniti z umivalniki in pohištvom v istem slogu.

Kad je zvezda

Če še vedno niste prepričani o tem, kateri slog je pravi za vas, ali niste pripravljeni na prenovo, lahko tudi pametna namestitev manjših dekorativnih predmetov po kopalnici naredi veliko razliko - ne da bi v to morali vložiti veliko časa, denarja ali truda.

Od posameznih kosov, kot sta ogledalo ali nova kopalniška zavesa, do majhnih vsakodnevnih stvari, kot je sveže cvetje, če želite izboljšati svojo kopalnico, morate le začeti razmišljati o njej.

Ogledalo kot glavna atrakcija

Ogledala so nujna. Zakaj ne bi iz njih naredili posebnost?

Drzna kopalniška zavesa

Barvna kopalniška zavesa lahko spremeni vašo kopalnico.

Potpourri

Potpourri lahko ima velik vizualni učinek in poleg tega lepo diši.

Vaze in cvetje

Vaze in cvetje lahko olepšajo vsako kopalnico.

Barvno ujemanje

Naj se barva vašega dekorja odraža tudi na brisačah - preprosto!

»Če želite izboljšati svojo kopalnico, morate le začeti razmišljati o njej« - preprosti nasveti za preoblikovanje vaše kopalnice.