Bref

10 najboljših idej za olepšanje vaše kopalnice

Odličen nov videz vaše kopalnice lahko dosežete zelo enostavno.

Medtem ko je kopalnica v vaši hiši ena od najtežjih prostorov za popolno prenovo, je ena od najlažjih za preobrazbo. Ni potrebe po dragem ponovnem polaganju ploščic ali zamenjavi umivalnikov in straniščnih školjk. Namesto tega lahko svež nov videz dosežete s preprostimi, stroškovno učinkovitimi sredstvi.

1. Kopalniške zavese

Najpreprostejši način za olepšanje vaše kopalnice je ta, da obesite barvito kopalniško zaveso. Z enim samim nakupom lahko kopalniška zavesa z visokim učinkom vaši kopalnici zagotovi novo temo.

Barvite kopalniške zavese lahko naredijo ogromno spremembo zlasti v manjših, temnejših kopalnicah in v vseh belih kopalnicah.
Spletni portali ponujajo skoraj neomejeno izbiro, vključno z možnostjo tiskanja lastnih fotografij in dizajnov, vendar je najbolje, da vseeno izberete preizkušene in klasične zavese, ki zagotavljajo lep videz kopalnice.

Na primer:

  • enojne drzne barve,
  • rastlinske in naravne teme,
  • lepi ponavljajoči se vzorci.

Pri barvitih kopalniških zavesah je manj včasih več, zato bodite previdni, da ne izberete zavese, ki je preveč vpadljiva. Najbolje je, da podvodne morske prizore ali risane junake iz najljubšega Disneyjevega filma pustite na polici.

Prinesi barvo v svojo kopalnico

2. Preproge

Tako, kot kopalniška zavesa, lahko tudi preproga olepša vašo kopalnico. Ne glede na to ali je obešena na steni ali položena na tleh, je preproga nenavaden – vendar še vedno enostaven - način, da v prostor vnesete barve in vzorce.

Zaradi obrabe in težav s higieno pri uporabi preprog v vlažnih prostorih, je bolj smiselno uporabljati materiale, ki ne bodo z lahkoto postali plesnivi ali se razcefrali. Dobra ideja so brisače ali preproge, tkane iz več vodoodpornih tkanin. Za kopalnico je, na primer, še posebej primerna bambusova preproga.

Preprogo lahko položite v kateri koli prostor, vendar je najbolje, če se preostali del dekorja ujema z njo. Zato najprej najdite preprogo, ki vam je všeč, nato pa se lotite dekorja.

Preproge lahko definirajo prostor

3. Barvne stene in tapete

Prenova je velika zastrašujoča beseda, ki zveni drago. Pleskanje ali polaganje tapet na eni steni, ali samo delu stene, pa je po drugi strani dokaj preprosto, vendar še vedno naredi veliko spremembo. Tukaj je nekaj idej za preproste stvari, ki jih lahko naredite na eni steni ali z enim vzorcem:

Črte. Črta ima lahko velik učinek na brezbarvno kopalnico. Takšno pleskanje je lahko zelo težavno, zato je bolje, če kupite barvno nalepko, ki jo lahko najdete v svoji lokalni trgovini »naredi si sam«.

Barvno pleskanje. Z barvo zlahka zapolnimo majhne razpoke ali vdolbine. Izberite drzno barvo, ki je že prisotna v vaši kopalnici (na primer, morda na kopalniški zavesi ali kopalniški preprogi), najdite ustrezno barvo v trgovini in z njo v prostoru prepleskajte manjše območje. Prepleskate lahko celo steno ali del stene, ki je naravno omejena (kot vdolbina za radiator ali podobno).

Vzorčaste tapete. Tako kot drzne barve, lahko tudi dekorativne tapete močno vplivajo že s prekrivanjem majhne površine. V trgovinah obstaja veliko resnično čudovitih tapet, med katerimi lahko izbirate, zato si privoščite nekaj izpopolnjenega ali veličastnega.

Barvni kontrast v kopalnici

4. Ogledala

Ogledala so nujen dodatek in blagoslov za vsako kopalnico. Vizualno povečajo prostor, dodajo svetlobo in - če pravilno izberete - kopalnico olepšajo.

Vse, kar morate storiti je, da to priložnost izkoristite in izberete nekaj z značajem. Ne uporabite le navadnega ogledala oziroma ne izberite najcenejše možnosti. Namesto tega dodajte okvir, s katerim bo vaše ogledalo zasijalo.

Ogledalo v kopalnici

5. Barvno steklo

Barvno steklo ustvari vzdušje, ki je primerno za vodna okolja - kot je vaša kopalnica. Svetleče in bleščeče barve se odražajo po vseh vaših stenah. Žarki barvne svetlobe, ki se prelivajo skozi vaše okno in vas ogrejejo na hladen sončni dan.

Obstaja veliko različnih načinov, s katerimi lahko dosežete ta učinek. Nekateri so dražji od drugih.

Senčniki iz barvnega stekla in svinca (turški slog) v sobi ustvarjajo eksotično vzdušje.

Če želite imeti barvno steklo, vendar se ne želite lotiti menjave oken, lahko podoben učinek dosežete tako, da na obstoječe okno nalepite barvno plastično folijo (s tem povečate tudi zasebnost).

Barvno steklo prinese duhovno ozračje

6. Umetnost

Kopalnica je nepričakovano mesto za postavljanje umetniških del, vendar pa je zato ideja še toliko bolj zanimiva in neverjetna.

Presenetite svoje goste z Rembrandtom v toaletnem prostoru ali Van Goghom v »prostoru, kamor gre še cesar peš«. Seveda ne z originalno sliko! – temveč z uokvirjeno tiskano kopijo, ki bo vašemu dekorju zagotovila posebnost in značaj.

Umetnost v kopalnici

7. Spomini s potovanj

Kopalnice in stranišča zagotavljajo dobre razstavne prostore za vaše počitniške slike in spominke. To so prostori, kjer lahko svoja potovanja pokažete zainteresiranemu občinstvu.

Veliko sličic in obeskov, obešenih na steni, lahko ustvari zanimivo preusmeritev za vas in vaše goste, prav tako pa je to primerna neformalna dekoracija za ta sproščen in živahen prostor.

Spominki v kopalnici

8. Morski obeski

Morje je posebej zabavna tema za vašo kopalnico, saj vas spominja na počitnice. Prav tako jo lahko povsem preprosto ustvarite z malimi dekorativnimi elementi.

Najboljše od vsega je, da lahko to temo ustvarite povsem ekološko z nakupom spominkov in prečesavanjem plaže med počitnicami ob morju. Morske školjke, posodice s kamenčki, ogledala z morsko tematiko (ladijska lina) ali ladje v steklenici – vsi ti elementi so pisani spominki, ki lahko olepšajo vašo domačo kopalnico.

Dodatki iz morja

9. Kljuke in ročaji

Vse več trgovin »naredi si sam« ponuja dekorativne okrasne ročaje za omare, predale in vrata. So poceni in enostavni za namestitev, imajo pa presenetljiv učinek preobrazbe na celoten videz in vzdušje vašega najmanjšega prostora.

Izberite jih peščico in uživajte ob njihovi namestitvi okrog po kopalnici, tako da dosežete najboljši učinek.

Umetniške kljuke in ročaji

10. Vaze, kozarci in sklede

Nedvomno boste v kopalnici za shranjevanje in olepšanje prostora potrebovali nekaj vaz, kozarcev in skled. Glede na bel-spran videz številnih sodobnih kopalnic, smotrna uporaba majhnih barvnih dodatkov lahko naredi precejšnjo razliko. To velja še posebej, če izberete temo ali barvo, ki je prisotna pri vseh pripomočkih. Že samo to bi lahko znatno preobrazilo vašo kopalnico.

Kopalniška dekoracija

Naj bo vaša kopalnica ponovno čudovita
Čas je za prenovo in za vas imamo 10 zelo enostavnih nasvetov o tem, kako z malo truda doseči velik učinek.